Hallo! Ik ben Siona

Dank je wel dat je mijn website bezoekt!

Ik ben autodidact abstract kunstenaar (1977) met een achtergrond in grafische vormgeving en interieur vormgeving. 

Schilderen is voor mij een manier om de essentie van het leven te vangen. Ik wil de kijker graag meenemen in een wereld van schoonheid en verwondering. In mijn werk gebruik ik daarom altijd een vorm van toeval. Het leven is immers ook niet voorspelbaar of te plannen.

Het onverwachte geeft een extra dimensie aan het werk net als de textuur die ik toe voeg. Het gebruik van water is een vast gegeven in mijn schilderijen. Ook hier weer het onvoorspelbare.

Ik hou van het opbouwen in vele lagen van transparante verf. Daarmee vang ik het licht en omarm ik de donkerte in mijn werk.

Op het moment dat ik loslaat dat het eindresultaat mooi moet zijn, gebeuren er juist hele mooie dingen!

Ik vind het heerlijk om met mijn handen te werken. Ik ben dol op textuur en dat kan ik het beste voelen door rechtstreeks met mijn handen in contact te zijn met mijn werk. Daarnaast werk ik veel met oude materialen en met materialen uit de natuur. Niets fijner om na een lange wandeling thuis te komen en hetgeen je mee hebt genomen meteen te verwerken in een schilderij. Als ik begin aan een schilderij heb ik geen idee wat het eindresultaat zal zijn. Het schilderij ontstaat als het ware tijdens het schilderen. Soms heb ik in het begin een kleur of vorm in mijn hoofd of werk ik aan de hand van een thema, maar dat laat ik los als ik begin met schilderen. Zo krijgt het schilderij de vrijheid om te ontstaan. Elke keer weer verbaas ik mezelf over het eindresultaat...

Fotografie: Mariet Wielders

 • Publicaties

  Regelmatig wordt er werk van mij gepubliceerd in tijdschriften en social media.

  Publicaties 
 • Exposities

  Mijn werk is op verschillende plekken te bewonder. Bekijk de agenda voor een overzicht.

  Agenda 
 • Portfolio

  Als allround vormgever heb ik over de jaren een brede kennis opgebouwd.

  Portfolio